+47 55 92 55 00

Status for Corona virus i Kina:

Oppdatert 27/2-2020

Vi sender nå en del varer fra Kina, men det er stadig store forsinkelser, så fortsett å ha litt tålmodighet.

Ta gjerne kontakt med oss for å få status på dine ordrer.

Det er fremdeles halv bemanning ved fabrikkene da arbeiderene skal være gjennom en karanteneperiode på minimum 14 dager før de får returnere til produksjonslinjene.

DHL har også halv bemanning, men de ekspederer ordrene hurtig når de ankommer oppsamlingshub. Vi regner ca. 2-3 dager forsendelse.

Husk:  Vi tar selvsagt imot bestillingen, men husk at det går litt lengre tid enn normalt. Vi bestiller også fra Taiwan og Europa dersom det haster raskere. 

Vi får en del spørsmål om hvor trygt det er med pakker fra Kina og overlevelsestiden på Corona viruset, og hvorvidt man kan smittes av pakker og innhold. Vårt Danske søsterselskap har vært i kontakt med deres folkehelseinstitutt og fått avkreftet en del rykter. Det viser seg at man skal ha relativt tett kontakt med en smittet for å risikere å selv bli smittet. Disse vurderingene er også i overenstemmelse med vurderingene til WHO.

Du kan finne ytterligere informasjon her: https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/ 
_______________________________________________________________________________

Oppdatert 21/2-2020

Alle fabrikkene er nå igang. De kjører med redusert hastighet (1 skift) grunnet bemanningssituasjonen. Det er et etterslep på ordrer som nå ferdigstilles, og dette medfører en forsinkelse på 2-4 uker for nye ordrer. 

Dersom det er behov for raskere leveranser, vil vi kunne legge bestillinger mot Taiwan og Europa. 

Vi håper på snarlig bedring i leveransene fra Kina.
_______________________________________________________________________________

Oppdatert 17/2-2020

Litt nytt for dagen i dag. DHL er kommet igang, det samme er en del fabrikker, mens noen av dem starter opp i morgen. Husk å legge bestillinger så snart som mulig for å unngå å komme for langt bakpå under avviklingen av "backlogg" som de nå sitter med.

Vi kommer tilbake med mer!
_______________________________________________________________________________

Oppdatert 14/2-2020

De aller fleste fabrikkene kommer igang 17 februar, men med ca halv arbeidsstokk. I tillegg har de aller fleste tatt imot ordrer under karantene perioden, så dette påvirker også ledetidene.  Det antas 2-3 ukers forsinkelse fra de fabrikkene som nå venter på å få full arbeidsstokk parallelt med nye ordrer.

Vi anbefaler derfor våre kunder å legge sine bestillinger så tidlig som mulig for å minimere virkningen av dette. Vi skal være behjelpelig med å finne akseptable løsninger for dere.

Vi holder dere oppdatert!
_______________________________________________________________________________

Oppdatert 13/2-2020

De siste nyheter fra Kina er at flere fabrikker har mottatt godkjenning for oppstart fra og med 17 februar. DHL er fra og med i dag igang med sortering og planlegging av forsendelser ut fra Kina. Enkelte fabrikker er igang, men med redusert arbeidsstokk.  

Bemanningen til DHL må også gjennom godkjenning før de får sende ut varer. DHL får kun en opphenting per dag. De får ikke hente på fabrikken, men på et mellomlager for å unngå potensiell smitte inn mot fabrikkene. 

Vi har også fått opplyst at grunnet inkubasjonstid på inntil 14 dager, tar det tid å få arbeidere tilbake til fabrikkene. Etter at de kommer inn til byene må de tilbringe 14 dager i karantene før de får returnere til sine arbeidsplasser. Dette betyr at det fremdeles må påregnes forsinkelser.

Vi kommer med ny oppdatering så snart vi vet mer!
_______________________________________________________________________________

Oppdatert 12/2-2020

Status per nå er mye det samme som i går. Det er fremdeles utfordringer for blant annet DHL som ikke har fått igang logistikken grunnet mangel på personell. Enkelte fabrikker har fått klarsignal til å starte, men det er fremdeles svært mye som gjenstår innen kapasiteten er oppe til det normale.  De fabrikkene som er åpnet har fremdeles en kraftig redusert arbeidsstokk. Fremdeles må det påregnes forsinkelser. Vi kommer med mer informasjon så snart vi kan.

_______________________________________________________________________________

Oppdatert 11/2-2020:

Status i dag er at enkelte fabrikker i Kina har blitt godkjent av den lokale regering til å åpne mens andre fabrikker fortsatt venter på at få denne godkjennelsen. Ingen vet hvor raskt dette vil gå. De fabrikker som er åpnet, har likevel redusert arbejdsstyrke. DHL starter flyvninger i dag, men de har også begrenset med ressurser, så det må likevel påregnes forsinkelser.
Vi holder dere løpende orientert.
 


Oppdatert 10/2-2020:

Det er fortsatt endel usikkerhet når våre fabrikker i Kina kommer i full produksjon igjen. Som det ser ut nå vil fabrikkene få tiladelse til å starte produksjonen i denne uken og frem til 17. februar. Det er  mange av arbeiderne som ikke har fått tiladelse til å rese tilbake til sine arbeidsplasser, men det dreier seg om bortimot 50% av arbeidsstokken. Vi får daglig opplysninger om situasjonen fra hver enkelt fabrikk, så ta gjerne kontakt for å få siste status.
Oppdatert 5/2-2020

Våre produsenter i Kina er pålagt å holde fabrikkene stengt til og med 10 februar. Det må derfor beregnes en del forsinkelser fremover til situasjonen er løst. Vi holder dere løpende informert. Våre produsenter i andre land har fått mye ekstra arbeid, og deres ordrebøker fylles raskt opp. Kontakt oss så hjelper vi dere med raskest mulig løsning!

Kontakt oss

Du er velkommen til å kontakte oss på telefon +47 55 92 55 00 eller sende en e-post ved å fylle ut info nedenfort:
Navn:
*
Telefon:
*
E-mail:
*
Besked:
 
Elprint Norge AS | Wernersholmsvei 31 | 5232 Paradis | Norge | Telefon (+47) 55 92 55 00 | E-mail: elprint@elprint.no | CVR 9932 64 318